emmakim.blogg.se

Här listar vi 5 saker att fråga dig själv när du förbereder dig för att boka eller göra ditt praktiska körprov

1. Kan du köra självständigt utan instruktion?

När du har klarat ditt körprov behöver du inte längre följa med i bilen. För att förbereda dig för detta kommer examinatorerna att erbjuda väldigt lite undervisning och se hur du kör. Du bör köra självständigt under en period innan du tar ditt prov för att säkerställa att du har nödvändiga kunskaper.

2. Är du säker på att köra bil?

Denna fråga kan vara svårare att svara på. Alla blir lite nervösa eller faktiskt väldigt nervösa när de testas på något så det är viktigt att lägga det åt sidan för stunden. Är du säker på att du har körförmågan på dagen för att klara provet? Om du reflekterar och kan analysera ett visst område av körning som du är mindre säker på bör du lägga lite mer tid på att öva på detta.

3. Spottest.

Har du gjort och klarat ett skenprov med din instruktör? Om du har tagit en och misslyckats, har du identifierat vilket område av körning du behöver förbättra? Att replikera det praktiska provet kan vara riktigt svårt men kan ändå ge dig en god uppfattning om vad som krävs under dagen.

4. Att hantera misstag.

Det finns inget sådant som en perfekt förare, men förare med erfarenhet kan täcka sina misstag utan att de blir farliga. Om en situation på vägen inte går din väg, kan du säkert hantera situationen och gå vidare? Att förbli lugn och inte dröja vid misstag kan innebära att du övervinner situationen, men det är oerhört viktigt att du reflekterar och analyserar vad som hände för att förhindra att situationen uppstår igen.

5. Känn till området du kommer att testas i.

Att köra på vägar du är bekant med kan verkligen lugna nerverna och låta dig planera under press. Det kan finnas områden där lokalkännedom kan innebära att du planerar för rätt körfält eller position och använder detta som en fördel. Vägmarkeringar eller skyltar kan saknas och det kan vara missvisande om du inte är van vid området du kör i. Självklart är testet utformat så att du kan köra var som helst i Storbritannien men vanligtvis inte under trycket av ett test.

Så du måste behöva lära dig från körskolan om dessa lektioner som nämns nedan

Halkbana

Risk 1

Handledarutbildning

Risk 2

innehållskälla  Är du redo för ditt praktiska körprov? Fem vanliga frågor