emmakim.blogg.se

Kan jag göra ansiktsbehandling varje vecka?

HUR OFTA BÖR DU FÅ EN ANSIKTSBEHANDLING?

Att få en rutinmässig ansiktsbehandling stockholm bör vara en del av allas anpassade hudvårdsplan, men hur ofta beror på en mängd olika faktorer.

Du har precis upplevt en timmes välbefinnande . Höjdpunkterna inkluderade den varma ångan, den återfuktande masken och en mild massage. Nu går du ut och mår bra av att ha lagt ut lite tid med fokus på dig, och det går inte att förneka att ditt ansikte glöder. Du kanske är sugen på att boka ditt nästa möte, men du måste tajma det rätt. Tyvärr finns det inte en perfekt cykel som alla borde följa. Det beror på att tidsperioden mellan ansiktsbehandlingar bestäms av hudtyp, ålder, din miljö och vad du hoppas uppnå. Här är några tips som hjälper dig att förstå hur ofta du bör få en ansiktsbehandling.

DEN ALLMÄNNA REKOMMENDATIONEN

Hudvårdsspecialister rekommenderar att människor har en professionell ansiktsbehandling ungefär var tredje till var fjärde vecka. Det är så lång tid det tar din hud att gå igenom hela livscykeln av hudcellstillväxt och exfoliering. En ansiktsbehandling hjälper den processen vidare. Behandlingen kommer att hålla din hud ren, klar och tonad. Att ha en var tredje till fjärde vecka hjälper dig att behålla den vackra glöden hela månaden.

ACNEBENÄGEN HUD OCH ANSIKTSBEHANDLINGAR

För dem som ofta upplever utslag eller tenderar att ha fetare hud, rekommenderas att ta en ansiktsbehandling oftare under akneutbrott. Kom in varannan vecka för att rensa din hud och ta den till en hälsosammare plats. När huden lugnar ner sig och aknen försvinner kan tiden mellan ansiktsbehandlingarna sträckas ut igen.

SÄLLSYNTA ANSIKTSBEHANDLINGAR

Även om du kanske har de bästa avsikterna att ta hand om din hud enligt de rekommenderade riktlinjerna, ibland är livet (och din budget!) i vägen. Om du inte kan komma in på en ansiktsbehandling var tredje till fjärde vecka, sikta på att komma in minst en gång per säsong. Fuktigheten och solen under de varmare månaderna kan leda till utslag eller solskador, och den kalla luften under vintermånaderna kan torka ut din hud. Att träffa en hudvårdsspecialist minst fyra gånger om året hjälper dig att skydda dig från säsongsexponering och att din hud tar emot väder och vind.

FREKVENTA ANSIKTSBEHANDLINGAR

Så välgörande och trevlig som en ansiktsbehandling kan vara, är det möjligt för din hud att påverkas negativt av för mycket av det goda. Om du inte följer riktlinjer som är på plats för att behandla ett specifikt problem som din hud upplever, kan det ha motsatt effekt på din hud att träffa din kosmetolog oftare än varannan till var tredje vecka.

Att skapa en hälsosam hudvårdsrutin kan göras under din nästa ansiktsbehandling. En estetiker är en licensierad professionell med utbildning och erfarenhet för att förstå de specifika behoven hos din hud. För att få ut det mesta av varje behandling, diskutera med din estetiker ett idealiskt ansiktsschema och vilken skönhetsbehandling du ska följa hemma för att underhålla din hud mellan besöken.

Innehållskälla  Kan jag göra ansiktsbehandling varje vecka?